Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

3.000 de lei – sancțiune pentru depozitare necontrolată depistată de polițiștii locali

Data publicării
Categoria

În cadrul activităţilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Protecţia Mediului au descoperit o nouă depozitare necontrolată de deşeuri provenite din amenajarea unei clădiri situate în comuna Floreşti.

Demersurile poliţiştilor locali au dus la identificarea persoanei responsabile, care a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 3000 RON şi obligată să transporte deşeurile la o rampă autorizată. Ca şi în alte câteva ocazii similare, contravenientul a arătat că depozitarea a apărut ca urmare a încrederii arătate unei persoane "binevoitoare", care s-a angajat să "rezolve" depozitarea deşeurilor şi care, a considerat de cuviinţă să depoziteze deşeurile în Făgetul Clujului. Sancțiunea a fost aplicată în conformitate cu OUG nr. 195/2005.

Poliţia Locală atrage atenţia tuturor cetăţenilor că responsabilitatea pentru administrarea deşeurilor revine producătorului, motiv pentru care, în vederea prevenirii unor situaţii similare cu cea descrisă mai sus, se recomandă încheierea unui contract scris cu o persoană juridică abilitată să preia deşeuri şi să le administreze conform prevederilor legale.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.