Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Copiii AHS strâng fonduri pentru copiii din Pata Rât

Data
Loc
Cluj-Napoca

Copiii cu dizabilități severe aflați în grija Asociației Hans Spalinger (AHS) vor strânge fonduri pentru amenajarea unui loc de joacă destinat copiilor care trăiesc la Pata Rât, prin intermediul unui concert caritabil de muzică clasică.

Concertul are loc duminică, 18 Mai, începând cu ora 18:00, în studioul de concerte al Academiei de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca și va fi susținut de instrumentiști de excepție, care se implică voluntar în acțiuni caritabile: violonistul Cristian Mandu, aflat la al treilea eveniment alături de AHS, pianista Eva Buteanu, profesor titular la liceul de muzică Sigismund Toduță Cluj-Napoca, și clarinetistul Ciprian Dancu, solist instrumentist al Filarmonicii de Stat Copiii vor participa la eveniment oferind spre vânzare produse realizate manual de către ei, în cadrul atelierelor creative la care participă în cadrul Asociației Hans Spalinger. Produsele sunt realizate cu ajutorul unor materiale donate de către clubul de fotbal Universitatea Cluj, care a încheiat un parteneriat pentru susținerea copiilor AHS. O parte din fotbaliștii U Cluj vor fi prezenți la eveniment, alături de cei mici.

Toate fondurile strânse în urma acestui concert vor fi folosite pentru amenajarea unui spațiu de joacă în Pata Rât, acolo unde sute de copii trăiesc în condiții greu de imaginat. Chiar dacă au o situație grea, ei sunt copii și se bucură de momentele în care se pot juca și se pot bucura de viață, cu tot ceea ce ne poate ea aduce. Prin concertul de astăzi, încercăm să îi încurajăm și să le arătăm că există speranță chiar și în momente de cumpănă. Este o nouă acțiune prin care demonstrăm că „piticii AHS”, care au dizabilități severe, sunt o resursă în comunitate și, alături de prietenii lor, pot ajuta alți oameni aflați în situații dificile, a declarat Ovidiu Damian, director executiv AHS.

Suma strânsă va fi încredințată fundației Pro Rroma, condusă de Bert Looij, un voluntar olandez care, în ultimii ani, s-a mutat la Pata Rât și a demonstrat o grijă constantă pentru comunitatea nevoită să trăiască printre gunoaiele de la marginea Clujului. Am văzut la televizor situația copiilor din Pata Rât și m-a impresionat că lucruri care pentru noi par banale sunt pentru ei un lux. Am fost apoi acolo și am înțeles că dincolo de orice ajutor punctual pe care ei îl primesc, au nevoie de susținerea noastră și de gesturi prin care să aibă parte de o copilărie fericită. Copiii AHS, alături de mine și, sper, de dumneavoastră, vor fi ambasadorii acestui eveniment, prin care aducem bucuria jocului într-un spațiu al dificultăților zilnice, spune violonistul Cristian Mandu, cel care a inițiat acest eveniment caritabil.

Cristian Mandu este un violonist cu studii la academiile de muzică din București, Statele Unite și Elveția. În prezent, este pilot comandant de avion și își continuă activitatea muzicală, susținând periodic concerte Eva Buteanu este profesor titular la catedra de pian principal a Liceului de Muzică Sigismund Toduță Cluj-Napoca, membră a ansamblului de muzică contemporană AdHOC din Cluj și a fost acompaniator al cursului de măiestrie vocală, susținut de Simina Ivan, solistă a operei din Viena.

Ciprian Dancu a absolvit Facultatea de Muzică din Brașov și a urmat cursuri de perfecționare în Statele Unite și Italia. În activitatea sa artistică, a obținut premii importante la festivaluri din România și Italia, a fost solist invitat în numeroase concerte din România și străinătate, iar în prezent este solist instrumentist al Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Programul concertului caritabil Copii pentru copii.

  • Jules Massenet: Meditație din opera Thaïs;
  • Fantezie concertantă pe teme din opera Rigoletto de Verdi – aranjament pentru clarinet de Luigi Bassi;
  • Piotr Ilici Ceaikovski – Serenada melancolică;
  • Darius Milhaud – Suita pentru vioară, clarinet și pian.
Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.