Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Lansarea oficială a reţelei de staţii self service de închiriere de biciclete

Data publicării
Categoria

Ieri a avut loc lansarea reţelei de staţii self service de închiriere de biciclete.

Primăria Cluj-Napoca a organizat, cu această ocazie, în zona Sălii Sporturilor Horia Demian, un marş de promovare şi încurajare a utilizării bicicletei ca mijloc alternativ de transport, în vederea îmbunătăţirii mobilităţii urbane în zona metropolitană Cluj.

Valoarea totală a proiectului „Reţea de staţii self-service de închiriere biciclete” este de 14.422.085,74 lei, din care 98% reprezintă valoarea nerambursabilă.

”De azi înainte, îi invităm pe clujeni să folosească bicicleta ca mijloc alternativ de deplasare prin municipiu, fie pentru a merge la locul de muncă, fie pentru a petrece timpul printr-o plimbare cu bicicleta. Punem acum la dispoziţie primele 470 de biciclete, care pot fi închiriate gratuit, cu scopul de a încuraja transportul alternativ cu acest mijloc ecologic, pentru că suntem un oraş în care sunt foarte multe maşini. Pe zonele dedicate de transport în comun din oraş vor putea fi folosite şi bicicletele, astfel încât traseele vor fi mult mai sigure”, a precizat primarul Emil Boc.

Proiectului european „Reţea de staţii self-service de închiriere de biciclete” presupune realizarea a 50 de staţii de închiriere, dintre care 42 de staţii în municipiul Cluj Napoca, 4 staţii în comuna Floreşti şi 3 staţii în comuna Apahida. De asemenea, clujenii vor avea la dispoziţie pentru deplasare 540 biciclete.

În prezent, la Cluj-Napoca, din cele 42 de staţii sunt funcţionale 29 şi au fost livrate 470 de biciclete. În perioada următoare vor fi date în folosinţă restul staţiilor şi bicicletelor în vederea închirierii.

Bicicletele vor putea fi închiriate pe bază de carduri. Clujenii care doresc să intre în posesia acestor carduri, se vor prezenta la Centrul de Informare pentru Cetăţeni sau la primăriile de cartier, iar eliberarea acestora se face pe baza cărţii de identitate.

Regulamentul de utilizare a serviciului de închiriere a bicicletei în regim self-service a fost stabilit prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 379/2015.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.