Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Ediția a IV-a a Maratonului Apuseni msg systems

Data publicării
Categoria

Secția Universitară Cluj a Clubului Alpin Român invită cu mult entuziasm toți pasionații de alergare montană să se înscrie la cea de-a IV-a ediție a Maratonului Apuseni msg systems.

Începând din 1 Februarie 2014, atât cei care doresc să își testeze pentru prima oară rezistența, cât și cei care au participat deja la primele trei ediții ale maratonului au ocazia să se înscrie în competiția ce se va desfășura în 24 mai 2014, în stațiunea Muntele Baișorii din județul Cluj.

Maraton Apuseni msg systems este un eveniment sportiv de amploare, unic în Transilvania, care a reușit performanțe impresionante în edițiile anterioare, atrăgând în ultimii doi ani aproximativ 520 de participanti, majoritatea din România, dar și din Bulgaria, Anglia, Norvegia, Cuba, Etiopia și SUA.

Inițiativa Secției Universitare Cluj a Clubului Alpin Român a fost susținută de cei peste 130 de voluntari, cei mai mulți fiind membri ai secției, de partenerul oficial msg systems România și de peste douăzeci de sponsori care au crezut în potențialul și mesajul competiției și care au contribuit la buna ei organizare.

Maraton Apuseni msg systems este de asemenea organizat în colaborare cu Asociația Natura Transilvaniei și cu Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj. Având în vedere că a devenit un eveniment sportiv reprezentativ în domeniu, un adevărat fenomen de masă, anul acesta se estimează o prezență de peste 900 de persoane (concurenți, suporteri, organizatori, voluntari) atât din țară, cât și din străinatate.

Răzvan Samoilă, coordonatorul Maratonului Apuseni msg systems, dezvăluie surpriza pregatită pentru competiția din mai: Pentru ediția 2014 dorim să oferim participanților la proba de maraton un pachet de înscriere mai consistent, care conține în plus, față de componentele celui de anul trecut, o pereche de jambiere de compresie. Ne pasă de concurenții nostri și dorim să îi știm cât mai mulțumiți. De aceea, cu sprijinul partenerului nostru oficial, msg systems România, am realizat această investiție importantă, venind astfel în întâmpinarea nevoilor imediate din timpul cursei. Pachetul de întâmpinare le este garantat doar primilor 600 de concurenți înscriși (250 la maraton, 350 la semimaraton).

Pentru câștigătorii competiției vor fi pregătite premii în bani și obiecte in valoare de 25 000 lei. De asemenea, programul din seara premierii va fi variat și atrăgător, ca la fiecare ediție.

Întrecerea deja consacrată în peisajul sportiv românesc provoacă în 24 mai 2014 alergătorii profesioniști și amatori să își încerce forțele, parcurgând unul din cele mai impresionante trasee de trail running din țară. Startul și sosirea vor avea loc la Pensiunea Skiland din Băișoara, iar circuitul va străbate zona de sud-est a masivului Gilau – Muntele Mare. Traseul va avea șapte puncte de alimentare/hidratare, accesând drumuri publice, drumuri forestiere și poteci montane marcate sau nemarcate.

Probele clasice de maraton (42,8 kilometri) și semimaraton (21,1 kilometri) feminin și masculin se vor desfășura pe categorii de vârstă: 16-29, 30-39, 40-49 si 50+, precum și la categoria open. La proba Family (3,2 kilometri) se vor putea înscrie echipe formate dintr-un adult și un copil în vârstă de până la 16 ani, împărțite după etatea copilului: 0-3, 4-6, 7-9, 10-12 și 13-15 ani.

Înscrierile se vor face pe siteul evenimentului.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.