Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

De la o stare la alta cu doi-dintre-cei-patru-cavaleri-ai-Apocalipsei

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Spre norocul meu, aseară am fost în Irish & Music Pub la concertul L’Homme Puma, Sofy Major şi Sign Of Agony.

În cele ce urmează veţi observa că am insistat pe cea dintâi formatie, în mare parte pentru că au intrat în Top 10 cele mai bune formaţii pe care le-am văzut în Cluj. Doamnelor si domnilor, vă rog rog să vă ridicaţi în picioare în faţa monitorului şi sa aplaudaţi pentru L’Homme Puma.

Formaţia, formată în ianuarie 2005 în Paris, este compusă din Clement Chauveau la bass/sintetizator şi Loic Salmon la tobe/sintetizator. Pâna aici totul a fost simplu, problema intervine atunci când încerci să-i încadrezi într-un stil anume, aceasta este încercarea mea: un post-rock/math-rock foarte experimental, cu parţi electronice care sună a Glitch, totul cu un topping Noise. Muzica lor te duce de la o stare de totul-e-ok-hai-să-dansăm la o stare de ahhh!!!-ei-sunt-doi-dintre-cei-patru-cavaleri-ai-Apocalipsei, ceea ce a fost, probabil, o surpriză pentru publicul aflat aseară în Irish, pentru că melodiile cântate live nu prea seamănă cu cele înregistrate, ci sună mult mai bine. Melodia Ussel Van Osselt, de pe myspace-ul lor, este probabil cea mai apropiată de ceea ce am auzit aseară.

Poze realizate de Cristina MĂRCULESCU.

Acum partea tristă… La concert erau în jur de 30 de oameni care, deşi păreau că apreciază efortul formaţiei, nu s-au lăsat duşi de val. Nu ştiu exact de ce acest eveniment nu şi-a atins adevaratul potenţial dar am câteva bănuieli. A fost un weekend greu pentru toată lumea, cu party-uri şi concerte în tot oraşul, deci e de înţeles faptul că nu s-a adunat destulă lume duminică la ora 20:30 (oamenii fiind acasă, probabil, cu o cutie de Algocalmine în mână), deşi evenimentul a fost anunţat din timp. Pe lângă asta mi se pare că, individual, cele doua formaţii din Franţa, L’Homme Puma şi Sofy Major, ar atrage două tipuri de public foarte diferite. Pe scenă atmosfera era electrică, creată de cei doi membrii ai formatiei, amândoi fiind foarte carismatici, dar în public domina amorţeala…

Mie mi-au plăcut forte mult L’Homme Puma, deci mă bucur că cei de la BHCB şi Thrashsilvania au organizat acest concert cu ei alături de Sofy Major și Sign Of Agony.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.