Orașul Cluj-Napoca

Respectă!

Implică-te! Cluj în imagini

Alocări de la bugetul local pentru spitalele din Cluj-Napoca

Data publicării
Categoria

Consiliul local Cluj-Napoca va analiza în şedinţa din 13 Februarie 2012 proiectul privind alocarea sumei de 2.000.000 de lei de la bugetul local pe anul 2012 pentru efectuarea de reparaţii, construcţii, achiziţionarea de aparatură medicală la spitalele clujene şi pentru servicii de medicină dentară ale Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, cu sprijinul Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca.

În municipiul Cluj-Napoca se află sediul celor mai mari clinici universitare din ţară, recunoscute pe plan naţional şi internaţional pentru profesionalismul şi pregătirea cadrelor sale medicale. Menţinerea acestui înalt nivel de prestigiu şi profesionalism nu se poate face însă fără dotarea tehnică şi materială corespunzătoare a spitalelor clujene. Solicitările depuse de instituţiile medicale vizează lucrări de reparaţii clădiri, instalaţii electrice, extinderea unor imobile, recompartimentări ale unor spaţii şi achiziţionare de aparatură medicală.

Instituţiile medicale clujene care au depus solicitări de finanţare sunt: Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Institutul Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Nicolae Stăncioiu, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. De asemenea, Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu a depus proiectul social Promovarea sănătăţii orale prin creşterea accesibilităţii populaţiei defavorizate la servicii de stomatologie, conform Protocolului semnat încă din anul 2009 cu Primăria Cluj-Napoca prin care se asigură accesul la tratamente stomatologice unor categorii de clujeni care altminteri nu şi-ar permite aceste tratamente.

În conformitate cu decizia comisiei de specialitate, se propune alocarea sumei de 2.000.000 de lei de la bugetul local pe anul 2012 pentru efectuarea de reparaţii, construcţii, achiziţionarea de aparatură medicală la spitalele clujene şi pentru servicii de medicină dentară ale Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, cu sprijinul Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.