Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Acţiuni pentru descurajarea comerţului neautorizat

Data publicării
Categoria

Poliţiştii locali de la Serviciul inspecţie comercială, împreună cu echipa de intervenţie din cadrul Serviciului ordine şi siguranţă publică, au acţionat în cursul zilei de luni, 5 Septembrie 2011, pentru combaterea comerţului neautorizat în municipiul Cluj-Napoca.

Nouă persoane au fost depistate că desfăşurau activităţi comerciale în locuri neautorizate, după ce poliţiştii au acţionat în zone precum pieţele Mihai Viteazu, Gării, Mărăşti şi în faţa magazinului Profi, din cartierul Grigorescu. Vânzătorii ambulanţi au fost sancţionaţi din cauza nerespectării Legii nr. 12/1990 republicată, iar valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 950 de lei. Marfa acestor comercianţi ilegali a fost confiscată şi distrusă.

O altă acţiune a poliţiştilor din cadrul Serviciului inspecţie comercială a vizat desfiinţarea gheretelor care ocupau abuziv domeniul public al municipiului. În ultima săptămână au fost desfiinţate trei astfel de gherete, una, pe cale adminnistrativă, amplasată pe strada Observatorului f.n. (staţia RATUC Gheorghe Dima), iar celelalte două, situate în Piaţa Liebknecht, fără număr, au fost ridicate de către proprietari, în urma somaţiilor transmise de Primărie. Cele 3 gherete au fost desfiinţate pe baza HCL nr. 170/2009.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.