Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

Accidente mai puţine la Cluj-Napoca

Data publicării
Categoria

În urma unei analize realizate în colaborare cu Poliţia municipiului Cluj-Napoca şi Biroul Rutier al acesteia, privind eficienţa amplasării pragurilor de sol în vederea limitării vitezei în mai multe intersecţii din oraş, s-a constatat o reducere a accidentelor cu până la 85% din 2009 şi până în prezent.

Începând cu anul 2009, Primăria a amplasat praguri de sol în unele zone cu probleme din oraş, iar această măsură a dat rezultate bune. De exemplu, pe strada Arieşului, la intersecţie cu strada Tache Ionescu în 2007 s-au înregistrat 14 accidente rutiere, în 2008 – 17 accidente, după care în 2009, după instalarea pragului de sol, numărul accidentelor s-a redus la jumătate, în 2010 s-au înregistrat 4 accidente, iar anul acesta doar unul singur. Rezultă o scădere de 80% a accidentelor rutiere din această intersecţie.

Alte două zone considerate foarte periculoase, cu multe accidente în trecut şi în care anul acesta situaţia s-a îmbunătăţit considerabil. Este vorba despre intersecţia străzii Arieşului cu strada Actorului, unde s-a constat o reducere cu până la 85% a accidentelor. Dacă în 2007 acolo s-au petrecut 16 accidente, iar în 2008 au avut loc 17 astfel de evenimente neplăcute, în 2009 s-au înregistrat doar 4 accidente, în 2010 numai 2, iar anul acesta, din fericire, nici unul, deci rata accidentelor a fost redusă cu 85% din 2007 şi până în prezent.

De asemenea, la intersecţia străzilor Arieşului cu Vasile Lupu unde înainte de montarea pragurilor de sol aveam în medie 10 accidente pe an, în 2011 nu s-a mai înregistrat nicunul până acum.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.