Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Coordonate generale TIFF

A noua ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) are loc în perioada 28 mai – 6 iunie 2010 la Cluj-Napoca. În cele 13 locații oficiale, pe parcursul a 10 zile vor avea loc sute de proiecții înscrise în 24 de secțiuni.

Locațiile din acest an sunt: Cinema Arta, Cinema Victoria, Cinema Republica, Cinema Echinox, Cinema City sălile 1,2 și 10, Insomnia, Iulius Mall Drive-In, UBB Auditorium, Piața Unirii, TIFF Lounge, TIFF Meeting Point.
Juriul din acest an este format din: Martin Blaney, Christine Dollhofer, Monica Bârlădeanu, Barmak Akram, Ineke Smits.

Biletele la festival se pot achiziționa de la Cinema Republica, Cinema Arta, Cinema Victoria si Cinema City din Cluj în intervalul Vineri 28 mai – Duminică 6 iunie: 09:00 – 23:00. Prețul biletelor la proiecții este de 10 lei în ziua proiecției și 8 lei anticipat. Pentru elevi, studenți și pensionari prețul unui bilet este de 6 lei dacă este achiziționat cu cel puțin o zi înaintea proiecției. În caz contrar se aplică prețul unic de 10 lei.

Bilete cu regim special
Bilet de intrare pentru copii si elevi: 5 lei (valabil doar pentru proiectiile de film din programul EDUCATIFF, anuntate in program)
Bilet pentru proiecţiile in aer liber din Piaţa Unirii: 5 lei
Bilet pentru proiecţiile de la Insomnia Cafe si TIFF Lounge: 5 lei
Bilet pentru spectacolul de la Castelul Banffy (Bontida– 30.05): 5 lei
Bilet pentru spectacolul Soundtrack for Andy Warhol’s Screen Tests: 15 lei
Bilet pentru proiectia Dracula (Opera Nationala Romana – 02.06): 10 lei
(Auditorium UBB – 31.05): 15 lei
Bilet pentru Ceremonia de deschidere: 15 lei (Piaţa Unirii)
Bilet pentru Ceremonia de închidere: 25 lei (Teatrul National)
Accesul la proiectiile de la MEETING POINT (Muzeul de Arta) este gratuit.

Evenimente speciale:

Pe 29 mai, ora 20.00, Cinema Republica devine gazda unui eveniment extraordinar: filmul mut Metropolis (R. Fritz Lang) va rula în varianta sa restaurată şi completă, cu un soundtrack live, compus special pentru versiunea integrală a filmului de muzicianul şi artistul media Antonio Bras, prezentat în premieră mondială la TIFF 2010.

Duminică, 30 mai, ora 21.30, Castelul Bánffy de la Bonţida va fi gazda unei proiecţii eveniment cu totul şi cu totul specială: publicul festivalier se va putea bucura de coloana sonoră compusă de chitaristul Gary Lucas pentru filmul cult Dracula (R. George Melford, 1931), prima ecranizare cu inserturi în limba spaniolă a celei mai cunoscute legende legate de spaţiul transilvănean.
În seara zilei de 31 mai, de la ora 20.30, sala Auditorium din cadrul UBB va găzdui un experiment audio-vizual cu totul inedit: 13 Most Beautiful Songs… a Soundtrack for Andy Warhol’s Screen Tests, un proiect iniţiat şi susţinut de cunoscutul pianist şi compozitor de jazz Lucian Ban (SUA/România), în colaborare cu Mat Maneri (SUA),Silent Strike (România) şi Dan Băsu (România).

EducaTIFF este prima campanie educaţională cinematografică pentru copii şi tineret din România, organizată sub forma unui program special de filme şi evenimente în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), timp de 10 zile,în perioada 28 mai – 7 iunie 2010.

alternaTIFF

În perioada 2-5 iunie 2010 va avea loc la Cluj-Napoca prima ediţie a festivalului de muzică alternaTIFF, organizat de Indiescouts în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Festivalul urmăreşte să promoveze cultura locală reprezentată de muzica alternativă din România şi să sprijine trupele româneşti din underground.
Festivalul va avea două scene situate în centrul oraşului:
– scena open-air la TIFF Meeting Point – Curtea Muzeului de Artă (Piaţa Unirii, nr. 30)
– scena in-door în clubul Zorki – Off The Record (str. I. Raţiu, nr. 10, sub Zorki Photo Cafe).
Artişti participanţi: Gary Lucas, Alternativ Quartet, Electroclown, EvilMonkey, Grimus, Kumm, LetHam , Persona, Relative, The Amsterdams, The Mono Jacks, The Pixels, Toulouse Lautrec, Travka, Tündérground şi Vive la Noiz.

Expoziții de fotografie

Andrei Pandele (29.05.2010, 17.00, TIFF Lounge)
Donata Wenders (2.06.2010, 17.30, Muzeul de Artă)

Programul oficial al festivalului poate fi descărcat aici: http://www.tiff.ro/uploads/files/ProgramTIFF2010.pdf

Spotul festivalului:

Mai multe informații despre TIFF puteți găsi pe site-ul oficial www.TIFF.ro

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.