Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Zilele copiilor clujeni

Data
Access
gratuit

În perioada 6-8 Septembrie 2013, Asociația pentru Formare și Dezvoltare Continuă Cluj, în parteneriat cu Centrul de Cultură Urbană Casino, organizează în Cluj-Napoca cea de-a doua ediţie a evenimentului caritabil pentru copii, „Zilele copiilor clujeni”.

Ceea ce îşi propune acest eveniment, este să aducă un prilej de bucurie copiilor, o oportunitate de dezvoltare pentru părinţi, copii şi cadre didactice petrecând un timp valoros şi frumos împreună.
Clujul va deveni capitala copilăriei, bucuriei şi a bunei dispoziţii. Pe tot parcursul celor 3 zile activităţi complexe pentru copii, părinţi si toţi cei care îşi doresc să petreacă timpul cât mai plăcut şi recreativ. Evenimentul va avea două componente principale:
• una educativ-recreativă
• una caritabilă
Pe plan educativ, se vrea un bun prilej de atragere a copiilor în diferite evenimente educativ-recreative cum ar fi: ateliere de creaţie, ateliere de dans, de muzică sau pictură, târgul de carte şi jucării unde copiii pot să achiziţioneze sau să facă schimburi interesante de jucării sau cărţi, ateliere de bune maniere. Copiii se vor întrece în diferite competiţii recreativ-educative: MasterChef-ul copiilor sau Copiii au talent sau la Karaoke. Vor avea ocazia să înveţe cum se fac mici lucruri de mână la Atelierul de creaţie hand-made sau vor învăţa tainele desenului în cadrul unei Tabere de creaţie artistică.

Având în vedere faptul că informaţia este întotdeauna importantă, iar lipsa ei poate crea situaţii nedorite, pregătim şi un târg cu vânzare părinţilor, care să îi informeze şi pregătească pentru “meseria” lor zilnică de părinte.
Referitor la aspectul caritabil al evenimentului, susţinem orfelinatul de copii de la Mănăstirea Dumbrava din judeţul Alba. Astfel, fondurile, alimentele, jucăriile sau cărţile donate de cei binevoitori, vor fi direcţionate către cele peste 100 de suflete care au nevoie în permanenţă de hrană, dar mai ales…de dragoste şi apreciere.

Timp de trei zile, la Cluj, vom putea simţi din nou copilăria sub toate formele ei, vom redescoperi apropierea şi joaca. Vom uita de telefoane, laptopuri sau tablete, ne vom încărca cu energie din mijlocul naturii.

Prima ediţie s-a desfăşurat cu succes, la Braşov, în luna iulie.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.