Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Zadam Company: In’N’Out / Grecsó Zoltán: Petrecerea burlacului / Grecsó Zoltán: Ai loc lângă mine

Data
Access
15 lei/ 8 lei cu reducere (pentru toate cele trei spectacole)
Loc
Fabrica de Pensule Cluj-Napoca

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011, începând cu ora 20:00, Fabrica de Pensule Cluj-Napoca organizează în Sala Studio, etaj I, în cadrul evenimentului Vis-a-Vis (Ediţia 2) – acțiune de dans contemporan, 3 spectacole ale unor coregrafi/dansatori renumiţi din Ungaria, colaboratori ai lui Pál Frenák, fiecare prezentând de această dată ultimele lucrări proprii. Primul: mix dinamic între stand up comedy şi dans contemporan – amuzant, jucăuş, ironic şi auto-reflexiv. Al doilea: un solo al burlaculul in noaptea faimoasei petreceri de dinaintea nunţii. Al treilea: un duet inspirat din romanul omonim al lui Krisztián Grecsó.

Zadam Company: In’N’Out
Coregrafie, interpretare: Ádám Zambrzycki
Lumini, tehnician: Péter Molnár

Întreaga lume este o scenă. Dacă este adevărat, viaţa noastră este un spectacol. Scriitorii, regizorii, eroii principali sau secundari, mai mult, chiar şi publicul suntem noi. Şi să nu uităm de aplauzele de la sfârşit!

Amuzant, jucăuş, ironic şi auto-reflectiv. In’N’Out amestecă în mod dinamic dansul contemporan cu stand-up comedy. Spectacolul este asezonat cu critică şi cu auto-critică, în care în mod sistematic se pune sub microscop. În această situaţie, divertismentul nu are un final în sine, ci ridică o oglindă către creaţie şi critică, către metodele interpretării şi ale spectacolului. Umorul lor este inteligent şi nu depăşesc problema criticii, ci o ating cu câteva propoziţii foarte bine formulate şi bine ţintite. Complexul, foarte comicul In’N’Out este critica criticismului. [Kata Ádám]

Zadam Company prezintă spectacole încă din 2003, nu are membri permanenţi, ci adună un număr de artişti respectaţi care lucrează împreună în mod regulat. În spectacole, elementele vizuale şi propriile abordări au un rol aparte. Spectacolele nu se limitează la limbajul mişcării, ci tind spre integrarea a mai multor genuri artistice.

Grecsó Zoltán: Petrecerea burlacului
Coregraf şi interpret: Zoltán Grecsó

Ştii cumva ce legătură are goana megalomană după plăcere cunoscută ca petrecerea burlacilor cu jurământul de nuntă?

Este oare necesar pentru psihicul unui bărbat ca ultimele picături ale conservatorismului european să ajungă de pe Podul Margareta în Dunăre sub forma unui lichid galben? Este oare un sentiment înălţător să cureţi urme de vomă de pe haine, pantofi sau terasă? Să ai parte de imagini confuze, de coşmaruri ale nopţii precedente şi remuşcări ale unui autograf livrat într-o prostituată, în pregătirea pentru ziua cea mare? Duce asta la creşterea încrederii în relaţia proaspăt binecuvântată?

Zoltán Grecsó: Ai loc lângă mine
Coregrafia: Zoltán Grecsó
Dansatori: Orsolya Rózsahegyi & Zoltán Grecsó

Şi că întotdeauna te poţi baza pe mine, nu-i aşa? Şi Eva a tăcut. Când priveşte în sus, Domos vede că ochii ei s-au umplut de lacrimi. El a ezitat, dar a îmbrăţişat-o în ultima clipă. Femeia şi-a înclinat puţin capul, iar această ultimă îmbrăţişare ar fi fost modul în care un tată îşi îmbrăţişează fiica. Dar asta s-a dovedit a fi altă realitate – el a simţit lacrimile Evei pe faţa lui, a simţit moliciunea pielii ei, parfumul părului ei. (fragment din romanul omonim al lui Krisztián Grecsó)

Info şi rezervări: office@groundfloor.ro

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.