Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Swing

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Vineri, 1 Noiembrie 2013, începând cu ora 19:00, Studioul Euphorion din cadrul Teatrului Naţional Lucian Blaga Cluj-Napoca te invită la spectacolul Swing de Vava Ștefănescu.

În distribuție: Vava Ștefănescu și Irina Wintze (voce).

Swing este un spectacol instalație pentru corp, voce și lumină.

Am redus spațiul la o suprafață mică, cu reguli fizice noi pentru corp, cele ale suspendării și balansului. În această experiență pe care am numit-o SWING, supun și provoc corpul la o situație inedită, aceea de a se juca și exploata condiții noi ale gravitației, ale greutății și contactului cu solul – și aștept ca în procesul de lucru să „văd“ care sunt „noile“ sensuri poetice sau dramatice ce survin în acest context nou.

Sensurile se pot releva cu intensitate, atât la nivelul imaginilor – vizuale și auditive –, cât și la nivel… empatic – prin transfer de senzație sau experiență corporală. Este vorba despre o metodă de lucru aparent tehnică, pe care am creat-o odată cu instalația coregrafică Cvartet pentru o lavalieră, în 2008.

Alături de principiul cadru unic – situație unică, un alt principiu al acestei metode de lucru a fost tratarea sunetului ca pe un corp în mișcare. În Swing, Irina Winze conduce cuvintele, vocea live, ca pe un corp independent, autonom, care se ciocnește de corpul dansând. Corpul-dans și corpul-voce adună și filtrează, ca un fin ghidaj pentru public, în 52 de minute, imaginile, senzațiile sau nebănuitele expresii ale balansului, suspensiei, fricii de cădere, elanului, vitezei, ale iluziei zborului…

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.