Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Spectatorul condamnat la moarte

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, începând cu ora 19:00, Studioul ArtClub din cadrul Teatrului Naţional Lucian Blaga Cluj-Napoca te invită la spectacolul de teatru intitulat Spectatorul condamnat la moarte de Matei Vişniec.

Regia: Răzvan Mureşan. Scenografia: Tudor Lucanu.

În distribuție: Miron Maxim, Cristian Grosu, Ionuţ Caras, Patricia Brad, Diana Buluga, Alexandra Tarce, Anca Hanu, Radu Lărgeanu, Matei Rotaru, Ileana Negru și Silvius Iorga.

Spectatorul Condamnat la moarte a apărut la Editura Cartea Românească, în volumul Păianjenul în rană, în anul 2007. Textul este o parodie la adresa justiţiei. O instanţă neîndurătoare, care nu ţine seama de nevinovăţia celui acuzat, astfel încât orice nevinovat poate deveni victimă, descoperindu-i-se greşeli, acolo unde ele nu există. Aşa procesul unui criminal ascunde, de fapt, punerea sub judecată a publicului. Spectatorul este vinovat pentru că rămâne impasibil în faţa propunerii regizorului, actorilor şi, în ultimă instanţă, a autorului. Acest spectacol, care se joacă în spaţiul intim de la Club Art, îi plasează pe spectatori de jur împrejurul spaţiului de joc. Ca într-o arenă. Sau ca într-o sală de tribunal, dar mai specială, în care auditoriul, pentru a-şi putrea urmări reacţiile, este aşezat faţă în faţă, deoarece fiecare dintre cei prezenţi – spectatorii fiind parte din spectacol – poate fi condamnat. Poate fi acuzat de crima de a nu gusta, de a nu fi receptiv la enterteinment-ul propus şi susţinut cu pasiune de toţi cei implicaţi în spectacol.

Durata spectacolului: o oră și 40 de minute.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.