Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Cîntăreaţa cheală

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Joi, 5 Decembrie 2013, începând cu ora 19:00, Teatrul Naţional Lucian Blaga Cluj-Napoca te invită la spectacolul de teatru Cîntăreaţa cheală de Eugène Ionesco.

Traducerea: Vlad Russo şi Vlad Zografi.

Un spectacol de Tompa Gábor. Scenografia: Judith Dobre-Kóthay.

În distribuție: Cătălin Herlo, Elena Ivanca, Adrian Cucu, Angelica Nicoară, Irina Wintze, Ionuţ Caras, Silvius Iorga și Petre Băcioiu.

Ionesco spune, într-un fel, că noi nu ne putem sustrage din propria noastră istorie, din propria noastră poveste, de aceea ne merităm globalizarea, pentru că repetăm mereu si mereu aceleaşi vorbe şi aceleaşi acţiuni, zi de zi. Ele devin clişee, se golesc de conţinut şi sens şi atunci ajungem să trăim conform unor manuale sau softuri, şi, oricît de perfecte ar fi acestea, nu fac decît să crească prăpastia dintre oameni în ceea ce priveşte comunicarea. Ionesco arată acest lucru în Cîntăreaţa cheală, cu un umor extraordinar, cu dragoste, şi compasiune chiar, pentru personajele sale. Forma textului în Cîntăreaţa cheală se apropie de perfecţiunea muzicii şi, de aceea, acest text trebuie tratat ca o simfonie, la care, dacă un regizor se întoarce, este la fel cu un dirijor care se întoarce, din nou, ca să dirijeze o operă muzicală cu o altă orchestră (…) Această structură muzicală a textului demonstrează că o dată ce este găsită forma unui spectacol, aşa cum cred că am găsit-o noi, ea devine împreună cu textul, cheia spectacolului. (Tompa Gábor)

Durata spectacolului: o oră și 40 de minute.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.