Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Ce ai făcut timp de trei ani?

Data
Loc
Cluj-Napoca

Joi, 10 Octombrie 2013, începând cu ora 19:00, Casa Tranzit Cluj-Napoca te invită la spetacolul de teatru în limba maghiară Ce ai făcut timp de trei ani? prezentată de Váróterem Projekt.

Decor: Gábor Zsófi. Costume: Kürti Andrea și Máthé Réka. Text: Bertóti Johanna. Muzică: Bertóti Johanna şi Iszlai József. Trailer: Iszlai József. Subtitrare: Bertóti Johanna. Tehnician: Imecs Tamás. Grafică şi PR: Makkai Júlia Anna.

În distribuție: Csepei Zsolt, Imecs-Magdó Levente, Molnár Bence, Molnár Margit, Sebők Maya, Simó Emese și Vetési Nándor

Este student la Cluj. Învaţă repede numele pub-urilor. Părinţii săi îi trimit pachet în fiecare lună. Mucegaiul acoperă conţinutul unui borcan uitat. Călătoreşte cu jumătate de preţ. E-n stare să-şi cheltuiască în două zile banii primiţi pentru două săptămâni.
Poate că face blatul. Nu doarme întotdeauna acasă. Câte-odată doarme, câte-odată nu. Ar vrea să mănânce ceva cald.

Spectacolul prezintă problemele cotidiene ale studenţilor legate de integrarea în comunitate, de impasurile birocratice umilitoare, de situaţiile în care studenţii trebuie să facă faţă de-a lungul studiilor. În ciuda titlului spectacolul nu se ocupă doar cu perioada propriu-zisă a licenţei, ci şi cu căutarea unui loc de muncă după terminarea facultăţii, de lipsa perspectivelor pentru tineri şi cu emigrarea în masă ce rezultă din aceasta. Pune în faţa oglinzii studentul dintotdeauna, dar se adresează şi tinerilor care se pregătesc pentru facultate, celor care au terminat-o deja, şi nu în ultimul rând părinţilor.

Spectacolul este caracterizat prin alternarea părţilor care prelucrează situaţii reale şi a celor total utopice, a scenelor realiste şi a celor absurde. Punctele de plecare sunt aproape întotdeauna componentele bine cunoscute ale vieţii de student: pub-ul, petrecerea de acasă, secretariatul, copiatul la examene, sarcina nedorită, foamea etc. Spectacolul Ce-ai făcut timp de trei ani? prezintă în limbaj teatral aceste teme, cu muzică live, cu intenţia de a distra, pe de-o parte, şi de a confrunta publicul cu problemele actuale, pe de altă parte.

Evenimentul face parte din cadrul TiMAF.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.