Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Ana Maria Sandu

Data
Access
gratuit
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

A treia întâlnire LIT. FRONT-LINE 90’ o are ca invitată peprozatoarea Ana Maria Sandu, autoarea romanelor Fata din casa vagon (Polirom, 2006) şi Omoară-mă! (Polirom, 2010).

Ana Maria Sandu a participat la European First Novel Festival (Budapesta) , a fost invitată la numeroase tîrguri internaţionale de carte şi aavut lecturi publice la Viena, Paris şi Berlin. În 2008 a beneficiat de o bursa ArtistNe(s)t, iar în 2009 de orezidenţă de creaţie la ICR Berlin. A fost selectată în proiectul 100 to watch – a Directory of New Romanian Creative Talent. A mai publicat texte în antologiile Carteacu bunici şi Bookataria de texte şi imagini, articole şi eseuri în revistele Dilema, Vineri, Observator cultural, aLtitudini şi a făcut parte din redactia revistei Republik. Semneaza rubrici in Noua literatura si pe artactmagazine.ro. În 2010, volumul său de debut, Din amintirile unui Chelbasan (Paralela 45, 2003), a fost tradus în limba franceză la Editura Chemin de Fer, cu titlul L’ecorchure.

Reuşita Fetei din casa vagon constă în poezia de mare forţă a evocărilor, amintirilor şi fantasmelor tuturor personajelor, care nu sînt decît avatarele uneia şi aceleiasi voci eminamente feminine. Tot ce pot spera de-acum încolo e ca acest roman crud, ciudat şi atit deoriginal să o impună, în fine, pe Ana Maria Sandu ca pe o scriitoare de prima mînă. (Mircea Cărtărescu)

Romanul Anei Maria Sandu (Omoară-mă!) are cîtevalucruri în comun cu Şi Hams Şi Regretel de Matei Florian. Ambele cărţi marchează ieşirea din trendulbiografismului şi al microrealismului ultimului deceniu, sondînd teritorii fantezist-clinice sofisticate, cu mize ridicate şi mai riscante. Ambele cărţi, foarte bine scrise şiatent construite, oferă doar aparent o lectură uşoară. În realitate, naraţiunile sînt labirintice, iar straturile de înţelegere, multiple. (Marius Chivu)

Pe 27 Ianuarie 2011, Ana Maria Sandu vine la Cluj – timp de 90 de minute vom discuta cu ea despre literatură şi viaţa din afara scrisului, despre bucuriile şi dezamăgirile unei scriitoare, despre momente de inspiraţie şi blocaje, despre obsesii şi mersul pînă la capătul unui drum ales la un moment dat. Vor fi şi două momente de lectură din cele două romane, o pauză de ceai şi întrebări din partea publicului.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.