Strong Young Minds
- Data publicării
- Categoria
- Știri
- Comentarii
- 0
- Trackbacks
- 0
Asociația Minte Forte din Cluj-Napoca anunță lansarea proiectului Strong Young Minds, finanțat prin programul Erasmus+, Parteneriate strategice în domeniul tineretului.
Strong Young Minds este realizat în parteneriat cu organizații de sănătate mintală și de educație din Islanda, Spania și Portugalia și implică activități de dezvoltare emoțională și socială pentru adolescenți, prin educație non-formală. Scopul proiectului este acela de a crea două instrumente educaționale: o curriculă de training și un joc (board game) care le vor dezvolta adolescenților competențele de bază pentru menținerea sănătății mintale.
În cadrul proiectului Strong Young Minds se vor implica adolescenți cu vârsta cuprinsă între 15 și 18 ani în grupuri de maxim 10 participanți. Adolescenții vor participa la analiza de nevoi inițială, prin metoda focus grup, la testările intermediare și finale ale curriculei și jocului. De asemenea, profesori și consilieri școlari implicați în educația adolescenților vor participa la analiza de nevoi inițială, prin metoda focus grup și la testarea intermediară a curriculei și jocului, în cadrul unui curs cu participanți din România, Islanda, Spania și Portugalia.
Activitățile vor fi susținute de psihologi și traineri din echipa Minte Forte prin metode non-formale de educație, care vor cuprinde jocuri, simulări, activități artistice, discuții și reflecție. Se va lucra pe gestionarea emoțiilor, construirea unor relații sociale autentice, stiluri de gândire și atitudini sănătoase, construirea identității personale.
În perioada 1 octombrie – 6 decembrie 2016 vor avea loc focus grupurile. Testarea curriculei și a jocului se va realiza în întâlnirile de grup cu adolescenții, în perioada mai-iunie 2017 și în cadrul unui training internațional organizat în noiembrie 2017, cu lucrătorii de tineret.
Prin proiecte precum Strong Young Minds, Minte Forte își propune să dezvolte metode inovative de lucru cu adolescenții prin care aceștia să învețe să-și gestioneze sănătatea mintală. Proiectul va avea o durată de 2 ani, la sfârșitul cărora, atât board game-ul cât și curricula de training vor fi puse la dispoziție persoanelor implicate în educația adolescenților în diferite țări din Europa, pentru a putea fi folosite în progame dedicate dezvoltării socio-emoționale.
Asociația Minte Forte, fondată in 2010, este o organizație non-profit dedicată promovării sănătății mintale prin educație, sprijin psihologic și dezvoltare personală. Printre activitățile organizate de Minte Forte, se mai numără: Săptămâna Sănătății Mintale, evenimente lunare de dezvoltare psihologică și de educație cu privire la menținerea sănătății mintale, servicii de consiliere psihologică și psihoterapie, programe de psihoeducație pentru copii și adolescenți.