Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Spectacol de teatru la sala de la Cinema Mărăşti

Data publicării
Categoria

Mă bucur să vă pot anunţa că încep să vină către Primărie propuneri de parteneriat care solicită sala de la Cinematograful Mărăşti, recent redată publicului, după reabilitare şi modernizare. Primul spectacol, care va avea loc joi 27 Octombrie 2011, începând cu ora 20:00, este o comedie susţinută de trupa de teatru „Audienţă Generală” formată din elevi din patru licee diferite, de la Lucian Blaga, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” , Liceul Onisifor Ghibu şi Nicolae Bălcescu, a afirmat primarul Sorin Apostu.

Cei zece elevi actori sunt coordonaţi de cunoscutul profesor de limba şi literatura română Adrian Mureşan, care este şi autorul senariului şi regiei. Piesa se numeşte „Revelion cu scântei sau Istoria comunismului povestită de Toma Caragiu” şi este inspirată din textele cunoscutului actor.
Mai mult, elevii vor prezenta această piesă de teatru la două competiţii de gen, sâmbătă, la Festivalul Naţional de Teatru de la Sebeş şi la începutul lunii noiembrie la festivalul de teatru pentru licee – ”Stage”.

Aceste săli de cinematograf, dintre care pe prima a fost deschisă la 1 octombrie au menirea de a permite accesul clujenilor din toate păturile sociale, precum şi ca spaţii de desfăşurare pentru tineri implicaţi în activităţi extracurriculare, precum cea anunţată mai sus.

Reamintim că cinematograful Mărăşti oferă proiecţii zilnice de film, de luni până vineri de la ora 16:00, iar sâmbăta şi duminica atât de la 11:00 cât şi de la 16:00.

Mai mult, primăria a solicitat tuturor şcolilor şi liceelor clujene să anunţe câte o zi în care să le fie rezerate bilete la filme pe care să le ofere sub formă de recompensă pentru eforturile elevilor, care nu au absenţe şi iau note bune.

Dotările cinematografului Mărăşti permit proiecţii la cea mai înaltă calitate tehnică atât standard, cât şi 3D, precum şi organizarea de spectacole de teatru. Foaierul Cinematografului este compatibil pentru a fi utilizat şi ca spaţiu de expoziţie, iar zona e acces va permite pentru zilele calde de la anul, probabil cu ocazia celei de a doua ediţii a Zilelor Clujului – spectacole neconvenţionale de artă contemporană. Conceptul de a muta spaţiul de exprimare artistică în cartiere stă la baza unui nou curent în arta contemporană şi a fost relevat de către specialiştii comisiei din cadrul Asociaţiei Cluj-Napoca 2020 ca un element esenţial în strategia de înscriere în competiţia europeană.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.