Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

Situaţie privind absorbţia fondurilor europene la Primăria Cluj-Napoca

Data publicării
Categoria

Primăria Cluj-Napoca a depus până în acest moment proiecte care acoperă 90% din valoarea sumelor disponibile pentru polul de creştere Cluj-Napoca.

Din acestea au fost contractate până în acest moment aproape 50% din valoare (38 de milioane de euro), proiectele fiind deja în implementare. Aceste proiecte sunt cunoscute, este vorba despre reabilitarea Parcului central şi a clădirii Casino, reabilitarea liniilor de tramvai, locuinţele sociale de pe strada Albac 21, La pas prin oraşul comoară şi sistemul informatic integrat, e-primărie.

De asemenea, sunt în evaluare la ADR-NV în acest moment şase proiecte, unele pe ultima sută de metri, aşteptând semnarea contractului de finanţare. Este vorba despre reţeaua de staţii self service pentru închirere de biciclete, modernizarea tramei stradale de acces la zona industrială şi Centrul de Excelenţă pentru Industrii Creative. În evaluarea mai este şi proiectul de ticketing, şi două proiecte sociale, pentru edificarea de locuinţe şi servicii.

Cel mai important lucru în acest moment este pentru noi să continuăm ritmul de elaborare de proiecte şi depunerea acestora, chiar dacă depăşim, valoarea maximă pe care o putem solicita. În acest moment avem în pregătire proiecte europene pe care dorim să le depunem până la finalul anului 2011 în procent de 115% din finanţarea care ne este destinată. Dorim să depăşim valoarea alocată din două motive: Vrem să avem proiecte mature, scrise, depuse pentru că fiind pe primul loc în ţară, între polii de creştere din punct de vedere al gradului de absorbţie, putem în orice moment să beneficiem de realocare banilor de la polii de creştere care nu şi-au făcut treaba. Al doilea motiv este unul strict de management intern, prin economiile pe care le-am obşinut la licitaţiile de execuţie ale proiectelor deja contractate, precum şi cele pe care sperăm să le obţinem şi de acum încolo, vom putea face din banii noştri, din cei 82 de milioane de euro alocaţi Clujului mai multe proiecte decât am anticipat, a afirmat primarul Sorin Apostu.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.