Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Sărbătorile iernii în școlile clujene

Data publicării
Categoria

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în spiritul tradiţiilor româneşti şi ale creştinismului, elevii, alături de profesorii lor, reînnoiesc an de an atmosfera caldă a Crăciunului, manifestându-se atât prin grijă, generozitate şi altruism faţă de semenii încercaţi de probleme, cât şi prin bucurie, cântec şi culoare.

Îți prezentăm în continuare câteva dintre activităţile care, în acest context al bucuriei, se desfăşoară în unităţile şcolare clujene.

Pe 16 Decembrie 2010, la Cercul Militar din Cluj-Napoca, va avea loc festivalul de colinde Date şi obiceiuri din străbuni lăsate, coordonat de Liceul Teoretic Eugen Pora, cu participarea a 320 de elevi, invitaţi din 15 şcoli din judeţ.

Şcoala Ceanu-Mare organizează, pe data de 17 Decembrie 2010, începând cu ora 10:00, la Căminul Cultural, festivalul-concurs de colinde Raza Soarelui, cu participarea a 20 de grupuri/ansambluri din șapte judeţe ale ţării.

Tot vineri, 17 Decembrie 2010, începând cu ora 16:0, cu ocazia Târgului de Crăciun, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj va fi prezent pe scena din Piaţa Unirii Cluj-Napoca, interpretând colinde alături de un grup de elevi ai Liceului de Muzică Sigismund Toduţă.

Festivalul de colinde Răsună Clopot de Colindă, pedata de 18 Decembrie 2010, începând cu ora 14:00, va avea loc la Căminul Cultural Mănăstireni, prin participarea elevilor din 10 şcoli de pe raza comunei Mănăstireni.

Pe data de 19 Decembrie 2010, la Căminul Cultural din Agârbiciu, va avea loc festivalul de colinde Noi umblăm să colindăm, coordonat de Şcoala Căpuşu-Mare.

Luni, 20 Decembrie 2010, începând cu ora 18:30, în cadrul Târgului de Crăciun va fi susţinut un concert de colinde pe scena din Piaţa Unirii Cluj-Napoca. Vor participa cinci coruri de elevi ai Liceului de Muzică Sigismund Toduţă.

Toţi iubitorii de frumos, toţi cei care se bucură de spiritual Crăciunului, toţi cei care apreciază valorile tradiţiei creştinătăţii, dar şi pe acelea ale şcolii româneşti, sunt invitaţi cu drag să participle la aceste evenimente şi să sprijine, prin căldura lor sufletească, dăruirea elevilor implicaţi în acestea.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.