Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a lansat VisitCluj.ro

Data publicării
Categoria

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a creat site-ul VisitCluj.ro, destinat celor în căutare de repere privind viaţa la Cluj-Napoca, în toate aspectele sale. Ideea a pornit de la nevoia ca informaţia despre oraşul nostru să fie cât mai prezentă pe internet, semnalată de către oameni din diverse medii, în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut.

De la ambasadori ai unor ţări care doresc să-şi încurajeze conaţionalii să vină la Cluj-Napoca, fie pentru studii, fie pentru bussines sau turism, de la oameni de afaceri, de la oameni de cultură, de la reprezentanţi ai agenţiilor de turism ne-au transmis acest mesaj, că este necesar ca informaţia despre oraşul nostru să fie cât mai prezentă pe internet.

VisitCluj.ro

VisitCluj.ro în 26 Ianuarie 2010

Astăzi primăria lansează o primă versiune a acestui site. Varianta actuală este deschisă spre îmbunătăţire, oricine consideră că poate aduce ceva în plus, este aşteptat cu sugestii şi recomandări clare. Acestea pot fi lăsate la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, la Centrul de informare turistică sau transmise pe mail la adresa Office@VisitCluj.ro.

Prima versiune a site-ului este doar în limba română, dar se lucrează la versiunea în engleză şi apoi vom avea versiuni şi în franceză, germană, maghiară.

Site-ul se adresează în primul rând turiştilor, dar el se adresează şi clujenilor care vor să ştie mai multe despre oraşul lor. Pentru cei interesaţi de atracţiile turistice există o componentă specială, detaliată apoi pe tipuri de informaţii, tipuri de obiective turistice, itinerarii propuse, servicii puse la dispoziţie. Sunt propuse câteva posibile trasee turistice prin oraş: Clujul baroc, Traseul muzeelor, Turul grădinilor şi parcurilor şi altele.

Din perspectiva celui care caută servicii la Cluj-Napoca există o structurare în acest sens, pe domenii dintre cele mai diverse. De exemplu, dacă cineva caută detalii despre servicii medicale accesibile, acestea sunt structurate pe un capitol din site, care este la rândul său împărţit în tipuri de servicii.

Totodată, un aspect foarte important este faptul că, indiferent de scopul venirii în oraşul nostru, toţi vizitatorii au nevoie de informaţie rapidă şi corectă despre posibilităţile de cazare. În acest sens, dorim să dezvoltăm site-ul împreună cu Asociaţia Hotelierilor. Primăria a transmis iniţiativa de a realiza acest site şi propunerea de a-l îmbunătăţi împreună, inclusiv propunerea să se poată face rezervări online pe acest site. În perioada următoare municipalitatea aşteaptă sugestiile acestora.

De asemenea, primăria doreşte colaborarea agenţiilor de turism. Acestea vor putea să-şi promoveze ofertele regionale (care au ca punct de plecare Clujul) pe acest site.

Se doreşte ca acest site să devină în timp o platformă de pe care cât mai mulţi dintre cei interesaţi de oraşul nostru să îşi găsească link-urile către domeniul specific de interes.

Există şi un ghid al oraşului care se deschide chiar pe pagina principală. Site-ul mai conţine şi un film de prezentare a oraşului realizat de Primărie, de 8 minute şi o secţiune numită City festival – prezintă Clujul ca oraş al festivalurilor, al evenimentelor.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.