Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Eveniment caritabil la Bastionul Croitorilor în scopul obţinerii de fonduri pentru cei în nevoie

Data publicării
Categoria

Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu una dintre cele mai active organizaţii nonguvernamentale, Fundaţia Grove-Moldovan Art Foundation Braunschweig, organizează un eveniment caritabil special, în scopul obţinerii de fonduri pentru persoanele vîrstnice din Cluj-Napoca suferinde de demenţă senilă.

Preşedintele Fundaţiei Grove-Moldovan Art Foundation Braunschweig şi totodată cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, domnul Hans-Joachim Grove, a decis scoaterea la licitaţie a unei lucrări de artă extrem de valoroase a unui cunoscut pictor clujean, în cadrul unei licitaţii care va avea loc în data de 29 Septembrie 2011, începând cu ora 18:00, la Bastionul Croitorilor.

Opera de artă care urmează să fie licitată este un tablou realizat de unul dintre cei mai valoroşi plasticieni români, dl. Ovidiu Avram. O lucrare în ulei, aşternută pe o pânză în tehnică mixtă, „Timpul pierdut” , proprietatea Galeriei ROM-ART Braunschweig a fost prezentată în luna mai a acestui an la Berlin, ca un semnal pentru expoziţia din 2012 pe care artistul clujean o pregăteşte iubitorilor de artă. Licitaţia va începe de la suma de pornire de 2000 de euro, însă, dată fiind valoarea şi cota pictorului clujean pe piaţa de artă din Europa, cu siguranţă suma de vânzare va fi mult mai mare.

Fondurile obţinute vor fi donate Serviciului de Asistenţă Socială din municipiul Cluj-Napoca în folosul bolnavilor de demenţă senilă.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a jucat rolul de partener în organizarea unui lung şir de evenimente caritabile, care au condimentat primăvara acestui an.
Amintim doar cele mai importante dintre ele, printre care se numără evenimentul „Hand Held”, iniţiat de Fundaţia INOCENŢI din Bistriţa, al cărui scop principal s-a axat pe strângerea de fonduri pentru a susţine crearea unui program de intervenţie timpurie pentru copiii abandonaţi sau spitalizaţi pe perioade mai lungi de timp.

Dl. Hans – Joachim şi dna. Maria Grove, apropiaţi ai Clujului – „oraşul comoară”, au fost impresionaţi de activitatea pe care o desfăşoară această fundaţie şi nu au putut sta deoparte, fără să facă ceva pentru a veni în sprijinul activităţilor umanitare, activităţi care nu le sunt deloc străine. Astfel, s-a creat o legătură strânsă între Grove-Moldovan Art-Foundation Braunschweig şi Fundaţia INOCENŢI, ambele părţi înţelegând importanţa obiectivului comun: ajutorarea aproapelui. Familia Grove, alături de voluntarii şi persoanele cu un suflet mare, a făcut posibilă realizarea celui de al 127-lea transport umanitar pentru România, care a avut ca destinaţie chiar fundaţia mai sus amintită, reuşind astfel să aducă un zâmbet pe chipul copiilor orfani.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.