Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Cum a fost în prima zi de Electric Castle 2014

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Festivalul de muzica Electric Castle s-a pregătit încă din prima zi să impresioneze participanții cu artiști ce sunt cap de afiș anul acesta, cum ar fi Die Antwoord, Wilkinson, Dub Pistols sau Akua Naru, demonstrând din nou ce impact deosebit, urban-artistic deține muzica într-un astfel de cadru, de natură istorică și culturală.

Conceptul festivalului, ce a ridicat cu mult standardele manifestărilor de acest gen în România, își propune să ajungă de renume mondial, sub motto-ul „Bigger, Better, Stronger”, aducând peste 100 de artiști ce concertează în cele 5 scene aranjate în domeniul Banffy. Debutând cu Aria Urbană la scena pincipală, în seara de joi au mai evoluat Akua Naru, ce a dansat desculță, invocând mândră nume feminine din hip hop-ul autentic care au revoluționat această arie. De menționat ar fi că, a fost extrem de deschisă la discuții cu fanii, coborând între ei, făcând fotografii și vorbind mult de această „poezie urbană” .

Avem de asemenea confirmarea ca cei de la Dub Pistols s-au încadrat foarte bine în atmosfera „electrică”, organizatorii afirmând că îi vom revedea și la următoarele ediții.

Imediat după aceștia, băieții de la Subcarpați au reînviat folclorul românesc alături de Mădălina Pavăl și Aforic, prezentând în premieră piese de pe ultimul album: „Piele de găină”.

Următoarea apariție a fost probabil cea mai așteptată și în același timp cea mai controversată. Headlinerii din Africa de Sud- Die Antwoord, au înnebunit publicul cu piese inedite, apelând la gesturi obscene și figurine gonflabile, iar dacă asta nu a fost destul de șocant, mulțimea a mai avut „onoarea” de a-l vedea pe solist purtând boxeri cu celebrul simbol reprezentativ pentru Pink Floyd.

Show-ul a continuat până dimineață cu Wilkinson și Delta Heavy, alături de MC Visionobi, ce au profitat de energia spectatorilor, oferindu-le băutură și stick-ere într-o interacțiune spectaculoasă, spre deliciul fotografilor prezenți.

Dacă anul trecut a fost calificat drept „cel mai tare festival de muzică” , ediția aceasta se pare a fi mai incendiară, așa cum s-a promis, iar cele aproximativ 17.000 de persoane au venit la Castelul Banffy pentru a asista la concerte și pentru a trăi experiențele inedite oferite de festival: de la sporturi extreme la zone de relaxare, confirmă acest lucru.


Fotografii

Fotografii realizate de Gicu BOBOC.

Vezi și:

https://orasulcluj.ro/articole/2014/06/cum-a-fost-la-electric-castle-2014-a-doua-si-a-treia-zi/
https://orasulcluj.ro/articole/2014/06/cum-a-fost-la-electric-castle-2014-ultima-zi/

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Etichete:

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.