Arhitecţii Viitorului – Cluj-Napoca în anul 2020
- Data publicării
- Categoria
- Știri
- Comentarii
- 0
- Trackbacks
- 0
Proiectul „Cluj-Napoca 2020 – Capitală Culturală Europeană” este unul dintre cele mai importante dintre proiectele pe termen lung asumate de către municipalitate. În acest context, propunerea companiei clujene Terapia Ranbaxy de a crea un concurs prin care tinerii clujeni vor fi provocaţi să ofere o viziune asupra oraşului nostru în anul 2020, a fost binevenită.
„Dincolo de frumuseţea proiectului, de originalitatea sa, faptul că acest concurs este rezultatul iniţiativei unuia dintre partenerii comunităţii clujene în toate proiectele pe teme de educaţie pe care le-am derulat în ultimii ani, mă face să fiu cu atât mai mulţumit, pentru că este un semn că dincolo de uşile Primăriei acest proiect pentru anul 2020 a găsit susţinători care cred în capacitatea noastră de a ne demonstra specificitatea în contextul european”, a precizat primarul Sorin Apostu.
„Arhitecţii viitorului – Cluj-Napoca în anul 2020 – este un concurs de proiecte integrate – machete şi eseuri – destinat liceenilor clujeni, muncii de echipă şi încurajării implicării sociale a tinerilor clujeni, azi elevi, mâine beneficiarii acestor proiecte pe care îi provocăm să le creioneze.” – Dragoş Damian – CEO al companiei clujene Terapia Ranbaxy
„În ultimii ani, strategia noastră de responsabilitate socială a vizat în principal implicarea în susţinerea diferitelor proiecte educaţionale, iar motivul pentru care am ales să facem acest lucru este extrem de simplu – credem că investiţia în educaţie este o investiţie majoră în viitor. Inspiraţi de dorinţa municipalităţii de a aduce Clujului titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2020, ne-am gândit să îi invităm pe tinerii de astăzi, viitorii lideri ai Clujului de mâine, să dea frâu liber imaginaţiei, creativităţii şi fanteziei şi să ne prezinte viziunea lor inovativă asupra arhitecturii Clujului în anul 2020, un oraş pe care ni-l dorim Capitală Culturală Europeană, un model pentru întreaga Europă şi, de ce nu, pentru întreaga lume”. – Anca Cristina Hodorogea – inspector şcolar general ISJ Cluj
„După implicarea în proiectele „10 pentru Cluj” şi „Primar pentru o zi”, participarea la concursul lansat astăzi este un motiv de bucurie pentru noi. Parteneriatele public-privat constituie o prioritate pentru instituţia noastră, iar acest concurs dă posibilitatea copiilor de a fi creativi şi inovatori. Cred că vom fi surprinşi plăcut de ceea ce vor realiza elevii împreună cu profesorii clujeni la finalul acestui concurs”.
Competiţia se lansează astăzi, iar machetele însoţite de eseurile prin care se explică viziunea tinerilor competitori se pot depune la Centrul de Informare pentru Cetăţeni de pe str. Moţilor nr 7, până cel târziu în data de 23 mai, ora 16.00, urmând să fie apoi jurizate de către un juriu format din reprezentanţi ai companiei Terapia Ranbaxy, ai ISJ Cluj, Primăriei, precum şi cîte un reprezentant al Universităţii de arte şi Design şi respectiv al Facultăţii de Arhitectură din Cluj-Napoca.
Regulamentul se poate răsfoi pe site-ul primariei şi aşteptăm cât mai mulţi participanţi. Premierea câştigătorilor va fi organizată în Piaţa Unirii, evenimentul urmând să fie parte a Zilelor oraşului şi va avea loc în data de 29 mai 2011.