Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Romania clanurilor

Data publicării
Autor
Constantin DURA

Curtea de Apel din București a devenit locul unde nu se mai împarte doar dreptatea, ci si locul unde se împart pumni, capuri în gură și sclipiri de cuțite, la un loc cu flash-urile aparatelor foto, sub privirile îngrozite ale trecătorilor sau a celor veniți cu treburi pe acolo.

Ambuscada a fost creată de două clanuri țigănești care nu numai că încalcă legea, dar au venit acolo ca să arate că sunt și câteva sute de oameni ce fac legea în București și oriunde în țara în care oamenii au dreptul să facă ciocu mic sau in limba lor mucles. Locuind în case mari cât un cămin cultural și circulând cu mașini care pot trage după ele toate Dacii-le amărăștenilor din cartierul lor, având probleme de sănătate la coloană, din cauza greutății lanțurilor de aur de la gât, la capătul cărora atârnă, vai, o cruce, sfidează tot ce este instituție sau autoritate a statului. Dacă Ludovic al XIV-lea spunea, L’etat c’est moi, ei spun astăzi legea suntem noi. Nu au contribuit cu nimic la bugetul acestei țări deși trupele de jandarmerie, poliție sau SMURD stau la cheremul lor mai ceva ca o mama la patul copilului ei. Nu i-a întrebat nimeni nimic… de frică.

Tot în Bucuresti, ceva mai încolo, un alt clan, tot de câteva sute de indivizi, și-a luat în serios rolul de a face legea în România, dar cu aceeași mentalitate – de a sfida orice lege și instituție a statului. După ce și-au umplut burdihanurile la restaurantul Parlamentului, plătind cu fise de telefon sau de intrare la o toaletă publică, clanul a votat astăzi ordonanța de amânare a plății unor drepturi salariale, câștigate în instanță de către vinovații și paraziții acestei țări – bugetarii. Dacă în vremuri tulburi în Europa au fost vinovați de răul ce se întâmpla evreii, țiganii, intelectualii și chiaburii, cei care cumpărau mai mult de un litru de ulei, în epoca noastră trebuie să poarte pe haine steaua lui David nu evreii, ci bugetarii. Oricine jignește, scuipă, înjură un profesor, doctor sau polițist e un bun patriot, face parte din cei mai buni fii ai poporului.

Au venit cei de la Consiliul Superior al Magistraturii să-i atenționeze că este o ordonanță ilegală. Procurorul General al României a lăsat frica pentru o clipă și a spus la fel. Degeaba! Ei primiseră ordin de la capul clanului și, la fel ca omologii lor din stradă, au spus și ei mucles. Din păcate, acolo în sală, n-au venit nici mascații și nici jandarmii să-i târască afară, așa cum meritau, ci i-au aștepat slugarnici precum șoferii acelor mașini mari care îi vor duce în casele lor mari cât un cămin cultural, enervați că pe drumul lor mai circula niște Dacii amărâte, vorbind la telefon cu odraslele care învață la Paris, Viena… unde îi au colegi pe cei din clanul lui Sfarmă Piatra, Universalul și mai știți și dumneavoastră care.

Pleacați, dacă nu vă convine, asta-i soluția oferită de Șef. Unde?

Duce-m-aș, nu știu drumu
Da-nvață-mă urâtu.
Duce-m-aș, nu știu cărarea
Da-nvață-mă supărarea!

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.